Само една лъжичка от студеното изкушение ни прави
по-жизнени.
Любовта към сладоледа не е случайна.
Пристрастяването към сладкото удоволствие се дължи до голяма степен на факта,
че той ни прави по-щастливи.
Това вече е научно обосновано:)) Чрез експерименти учените доказаха, че сладоледът кара
хората да се радват и да се чувстват много щастливи. Оказало се, че сладоледът влияе на тези
зони на мозъка, които отговарят за усещането на радост. Било установено още, че за да се
почувства човек щастлив, е достатъчна само
една лъжичка от сладоледа.
Доскоро се смяташе, че шоколадът е най-доброто средство да се
Доскоро се смяташе, че шоколадът е най-доброто средство да се
чувстваме щастливи, но този факт го измества от първенството в списъка на
“щастливите храни”.
Защо обичаме сладолед?
Още легендарният лекар Хипократ, бащата на медицината, е съветвал
да се консумира замразен крем, който подобрява общото състояние на човека.
И е бил прав Хипократ, защото: Сладоледът стимулира изработването от
организма на особено вещество - серотонин,
който е способен да ни защити от стреса, както и да повдигне настроението ни.
В сладоледа има почти 100 ценни вещества: повече от 20 аминокиселини,
В сладоледа има почти 100 ценни вещества: повече от 20 аминокиселини,
около 25 различни мастни киселини, 30 минерални соли, 20 различни
витамина, калций, фосфор.
Този вкусен продукт има висока хранителна ценност и много
Този вкусен продукт има висока хранителна ценност и много
добре се усвоява от организма.
Млякото и сметаната, от които се произвежда сладоледът,
Млякото и сметаната, от които се произвежда сладоледът,
съдържат Л-триптофан -
това е много активен естествен транквилизатор, който успокоява нервната
система.
Клинично доказано е, че това вещество даже помага в
борбата срещу безсънието.
Сладоледът има нисък гликемичен индекс, или казано
Сладоледът има нисък гликемичен индекс, или казано
по-просто, от гледна точка
грижата за талията порция сладолед е по-малко
опасна от парче сметанова или
шоколадова торта.
Източник: Gotvarstvoto.georgievi.net
Няма коментари:
Публикуване на коментар