Най-голямата фирма в България за търговия със суровини и материали за сладкарството, хлебарството, сладоледа и ХоРеКа. Всичко под един покрив и на www.alimco.bg.
вторник, 8 юни 2010 г.
Barry Calebauth-300 години История на шоколада
Френско-Белгийско-швейцарския Barry Callebaut AG е най-големият производител в света на шоколадови и какаови продукти за индустриална и потребителска употреба. Barry Callebaut има своята корпоративна централа в Цюрих, Швейцария, като същевременно си запазва своите френски и белгийски корени. Бари Калебо се занимава с преработка и производство шоколад и какао в 22 страни в Европа, Северна Америка, Латинска Америка и Азиатско-тихоокеанския регион. Barry Callebaut държи 15 на сто от световното производство на какао и доставка около 35 на сто в света гурме chocolatiers. Историята на Компанията включва наследство на двете компании, белгийски шоколад машина Callebaut и френски съперник Cacao Barry. Двете компании се обединяват през средата на 1990-тa година и техните сделки са дирижирани от швейцарски финансист Клаус J. Jacobs, чиято компания, Клаус J. Jacobs Holdings, притежава мажоритарен дял в Barry Callebaut.
Barry Callebaut постоянно допълват продуктовите си линии през вековете, чрез обработката на сурово какао. Callebaut придобиват голямата си репутация най-вече заради качеството на продуктите, които произвеждат.
Barry Callebaut са признати от мнозинството за най-добрите шоколади в света.
Официален представител на Barry Callebaut за България е "Алимко" ЕООД
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар