Най-големият сладкарски концерн в Швейцария Barry Callebaut ни представи новия си експеримент в областта на шоколада. Новото сладко изкушение намалява бръчките и има подмладяващ ефект.
Подмладяващият шоколад се нарича Acticoa. Той съдържа естествени антиоксиданти, които предпазват клетките на кожата от увреждане чрез свободни радикали.
Според Callebaut, е нужно да се изяждат само 20 грама на ден, за да се намалят бръчките и да се подобри еластичността на кожата.
"От една страна, може да изглежда, че шоколада и здравето са напълно несъвместими. Както виждате обаче, това не е така. Толкова е хубаво, когато храната е не само вкусна, но и полезна", коментира представител на Barry Callebaut.
Основният принцип на подмладяващия ефект на Acticoa е наличието на флавоноиди. Тези съединения се съдържат в зърната от какао. В класическата рецепта за приготвяне на шоколад, по-голямата част от тези биологично активни вещества се разрушават. Barry Callebaut обаче са разработили нова технология, която позволява да се запазят флавоноидите. Според изследователите, флавоноидите поемат свободните радикали, като така предотвратяват преждевременното стареене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар