вторник, 30 март 2010 г.

Barry Callebaut създадоха топлоустойчив шоколад


Специалисти от швейцарската компания Barry Callebaut, един от световните лидери в производството на шоколад, изобретиха “топлоустойчив шоколад”, започващ да се разтапя едва при температура от 55 градуса по Целзий, пише “Шпигел”, цитиран от РИА “Новости”.
“Това е впечатляваща идея!”, заяви финансовия анализатор на банка Zuercher Kantonalbank Даниел Бюрки, коментирайки инвестиционните перспективи на новия продукт.
Новият вид шоколад, който е кръстен “Вулкан” заради топлоустойчивостта си, няма вече да създава неудобства на потребителите като се разтапя в чантата или в ръцете.
“Вулкан” има още едно полезно свойство - неговата енергийна ценност е с 90% по-малка от тази на обикновения шоколад.
Ръководството на компанията смята, че с новия си продукт ще успее да покори обширните пазари на горещите южни страни.
Очаква се той да се превърне в хит за държави като Индия и Китай, където потребителите често купуват разтапящ се шоколад по рафтовете в магазините, които не могат да си позволят покупката на скъпо струващи хладилници, допълва БГНЕС.
“В страните с топъл и горещ климат, особено в Китай, увеличаващата се средна класа може и желае да си купува шоколад”, отбелязва Бюрки. Barry Callebaut се надява, че след появата на “Вулкан” на азиатските пазари ще реши проблемите си с търсенето на своя продук

Източник: dariknews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар