вторник, 8 юни 2010 г.

Barry Calebauth-300 години История на шоколада





Френско-Белгийско-швейцарския Barry Callebaut AG е най-големият производител в света  на шоколадови и какаови продукти за индустриална и потребителска употреба. Barry Callebaut има своята корпоративна централа в Цюрих, Швейцария, като същевременно си запазва своите френски и белгийски корени. Бари Калебо се занимава  с  преработка и производство шоколад и какао в 22 страни в Европа, Северна Америка, Латинска Америка и Азиатско-тихоокеанския регион. Barry Callebaut държи 15 на сто от световното производство на  какао и доставка около 35 на сто в света гурме chocolatiers Историята на Компанията включва наследство на двете компании, белгийски шоколад машина Callebaut и френски съперник Cacao BarryДвете компании се обединяват през средата на 1990-тa година и техните сделки са дирижирани от швейцарски финансист Клаус J. Jacobs, чиято компания, Клаус J. Jacobs Holdings, притежава мажоритарен дял в Barry Callebaut.

Barry Callebaut постоянно допълват продуктовите си линии през вековете, чрез обработката на сурово какао Callebaut придобиват голямата си репутация най-вече заради качеството на продуктите, които произвеждат.


Barry Callebaut са признати от мнозинството за най-добрите шоколади в света. 


Официален представител на Barry Callebaut за България е "Алимко" ЕООД








Няма коментари:

Публикуване на коментар