понеделник, 21 юни 2010 г.

Шоколадът по-сладък от целувката?!

Усещането при похапване на шоколад е по-приятно дори от целувката с любимия човек, установили учените. Изводът им е направен със съдействието на десетки двойки на възраст около 20 години.
Как? Младите влюбени трябвало да похапват шоколад, а после да се целуват. По време на двете занимания мозъчната и сърдечната дейност на влюбените били изследвани със специални електроди.
Резултатът? Шоколадът оказвал много по-продължително въздействи не мозъка на участниците, отколкото целувката. По време на похапването на лакомството сърцебиетето на влюбените се увеличавало двойно.
Причината? Някой елементи на шоколада имат свойството да въздействат психологически на човека, обясняват учените. Особено, когато го задържаме повечко върху езика. Освен това, още щом шоколадът се разтопи в устата, всички отдели на мозъка получават забележителен заряд, който въобще не може да бъде сравняван с възбуждането при целувката.
Учените отбелязват, че тази реакция била отчетена както при мъжете, така и при жените. Въпреки че похапването на шоколад се смята за много по-желано от нежните им половинки.

Източник: data.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар